Animatie video maken

Een animatie video maken? Met bezoekers die vooral scannend lezen en razendsnel (denken te) begrijpen is een boodschap écht overbrengen best lastig. Inspelen op een korte aandachtsspanne is essentieel. En dat is precies wat een animatie doet.

Veel en veranderende content is belangrijk voor de vindbaarheid in zoekmachines. Maar behalve vindbaarheid is ook de effectiviteit van content van belang om over na te denken. Met bezoekers die vooral scannend lezen en razendsnel (denken te) begrijpen is een boodschap écht overbrengen best lastig. Inspelen op een korte aandachtsspanne is essentieel. En dat is precies wat een animatie doet.

Redenen waarom animatie écht werkt:

Laagdrempelig instappen

Animatie is hot. De grote play-knop op een animatie is een aantrekkelijke call-to-action voor bezoekers. Het klikken op deze knop heeft een belangrijke functie. Als een bezoeker op de play-knop klikt verwacht hij dat het filmpje gaat spelen. Daarmee verandert het gedrag van de bezoeker veranderd van ‘actief scannen’ naar ‘passief ontvangen’. Dit is een belangrijke omschakeling want de bezoeker staat nu meer open voor het ontvangen en begrijpen van de boodschap. Je hebt de aandacht!

Sneller en beter begrijpen

Een goede animatie vertelt een visueel verhaal, eventueel versterkt met voiceover. Het grote voordeel van animate is dat je het de hersenen enorm makkelijk maakt een boodschap te duiden. Onze hersenen verwerken direct de beelden die we zien. Het kost ons minder moeite om plaatjes te begrijpen dan tekst. Het toevoegen van een voiceover versterkt dit effect, mits er een direct verband is tussen wat je ziet en wat je hoort.