Antwerpen restaurants

Meer weten over Antwerpen restaurants? Het stikt van de leuke restaurants in Antwerpen. Of je nou zin hebt in Vlaamse pot, een lekkere kop koffie of Aziatisch street food: lekker eten kan in Antwerpen op elke hoek van de straat. De stad is volop in beweging op gastronomisch gebied en dat betekent dat je elke keer weer nieuwe dingen kan proeven.

Tijdens mijn meest recente bezoek aan Antwerpen kom ik weer op heel wat smakelijke plekken. Tijd dus voor een update van mijn lijstje met leuke restaurants. Hieronder vind je 2 adresjes die zeker de moeite waard zijn. Van nieuwe hotspots tot restaurants in Antwerpen die je inmiddels bijna een klassieker mag noemen.

Uit eten in Antwerpen

Barnini is zo’n zaakje waar je je gelijk thuis voelt. De verwarming staat te gloeien, het interieur bestaat uit bij elkaar geraapte meubels en ze serveren er heerlijke bagels. Het is een populair ontbijtadresje onder de locals, want het zit helemaal vol met studenten. Er is een terras waar je zonnestralen kan pakken, maar ik neem plaats aan een formicatafeltje bij het raam. Ben je op zoek naar een leuke plek om te ontbijten in Antwerpen? Barnini is wat mij betreft echt een aanrader.

Ssst… hier rijst den deeg. Met die woorden word je welkom geheten bij Otomat, een pareltje van een pizzeria in de wijk ’t Eilandje. Hier wordt het deeg gemaakt met het gist van Duvel bier en de pizza’s belegd met spannende combinaties. Wat dacht je van courgette met munt en rode peper? Of heb je ooit een pizza geproefd met kip, komijn en mango? Ik ook niet. Lekker is het in ieder geval wel, en de benaming Heavenly Pizza is hier zeker op zijn plaats. Als pizzaliefhebber is Otomat zeker een van mijn favoriete restaurants in Antwerpen.