Letselschade

Letselschade is zowel de lichamelijke als geestelijke (immateriële) schade die een slachtoffer ondervindt als gevolg van een ongeval, zoals whiplash of bijvoorbeeld een medische fout.

Ter compensatie van de geleden schade kunnen slachtoffers de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de letselschade en een vergoeding claimen.

Letselschade kan bestaan uit verschillende kosten. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten van uw huisarts, ziekenhuis, medicijnen en het inschakelen van huishoudelijke hulp of de materiële schade aan kleren, uw fiets of auto.

Letselschade bevat ook immateriële schade, zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. De vergoeding voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd.

Over LetselschadeSlachtoffer.nl

https://www.letselschadeslachtoffer.nl is een initiatief van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Een uitgebreide website die letselschadeslachtoffers informeert, op de hoogte houdt en helpt bij het laten claimen van hun letselschade.

Wij komen op voor de belangen van letselschadeslachtoffers van onder meer verkeersongevallen, arbeidsongevallen en hondenbeten.

Letselschadeslachtoffer.nl biedt informatie en helpt mensen bij het vinden van gratis juridische hulp. Wij garanderen dat u de juridische hulp krijgt waar u recht op hebt!